House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin


first_img “COPY” ArchDaily Photographs House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit KuptawatinSave this projectSaveHouse 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit KuptawatinRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEACeramicsApavisaTiles – JewelsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterText description provided by the architects. The house is designed for a five-member-family, located in Bangkok, Thailand. The family once lived in an old wooden house, but it was no longer suited the recent lives of the family. The site is a narrow width strip-shape, between neighbors’ houses. In order to optimize site potential.Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit KuptawatinArchitects maximize the footprint to the regulation’s limit, making the inside area as large as possible for the family to live in. Blind walls at both side of the house are used in order to maximize the footprint. These blind walls also provide privacy for the house from neighbors.Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit KuptawatinThe house appearance, dark-gray geometric solid shape, is made by folded perforate sheet facade which provides the sense of privacy to the residence. Architects also use a handmade craft wooden gate to accentuated house’s color, shape and facade. The layout highlighted the maximum infusion of natural light through windows and featured skylights at designed spaces.Save this picture!First floor planSave this picture!IsoSave this picture!Section ASocial spaces, such as double volume living area and dining area, are designed to be filled with natural light. The dining area and pantry area are also adjustable by hidden sliding doors. Thus owner in the served space can choose to be connected or disconnected from servant space.Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit KuptawatinBedrooms are located around the double-height social area and are connected by a bridge that continues from main staircase. “Cross ventilation” is an effective natural method to reduce heat from building in a high temperature and high humidity region such as Thailand. By designing 2 side windows for each room, architects can provide daily airflow and natural light for the residence.Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit KuptawatinPerforated sheet on facade and staircase also play important roles in providing ascending airflow and descending natural light. Since the old wooden house had to be torn down, wooden parts from the old house, such as floor finishing, stair treads and column, are collected and combined with new materials in the house such as, dark-gray walls and perforated sheet.Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit KuptawatinProject gallerySee allShow lessVanella House / Orma ArchitetturaSelected ProjectsYan Bookstore / ikg inc.Selected Projects Share Photographs:  Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin Lead Architect: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925942/house-41-wat-kuptawatin-plus-kanit-kuptawatin Clipboard House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin Thailand CopyAbout this officeWat Kuptawatin + Kanit KuptawatinOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBangkokOn FacebookThailandPublished on October 07, 2019Cite: “House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin” 06 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  350 m² Year Completion year of this architecture project center_img Save this picture!© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin+ 34Curated by Paula Pintos Share CopyHouses•Bangkok, Thailand “COPY” Architects: Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin Area Area of this architecture project Year:  Houses Wat Kuptawatin 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925942/house-41-wat-kuptawatin-plus-kanit-kuptawatin Clipboard Projectslast_img

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments