The Dell / Elliott Architects


first_img Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/868793/the-dell-elliott-architects Clipboard Photographs:  Jill Tate Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project United Kingdom Photographs Projects Save this picture!© Jill Tate Photography+ 30 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/868793/the-dell-elliott-architects Clipboard “COPY” CopyAbout this officeElliott ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNorthumberlandUnited KingdomPublished on April 10, 2017Cite: “The Dell / Elliott Architects” 10 Apr 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceCarpetsB&B ItaliaCarpet – TwistBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusHow to use Fire Protection MembranesSoftware / CoursesSculptformSpecification Tool – Price and Spec AppFittingsHOPPEFloor Spring – AR2950DoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for False Ceilings and FlooringFiber Cements / CementsDuctal®Textured PanelAcousticConwedAcoustic Panels – Eurospan®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?山谷小屋 / Elliott 建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream The Dell / Elliott Architectscenter_img CopyHouses•Northumberland, United Kingdom Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project The Dell / Elliott ArchitectsSave this projectSaveThe Dell / Elliott Architects Architects: Elliott Architects Area Area of this architecture project ArchDaily Year:  2016 “COPY” Manufacturers: Solarfold, The Rooflight CompanyArchitects In Charge:Lynsey Elliott, Ben ElliottCity:NorthumberlandCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jill Tate PhotographyRecommended ProductsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeFastenersFastmount®Panel Fastener – Very Low ProfileWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsText description provided by the architects. The clients had fallen in love with the beautiful site on the outskirts of the market town of Morpeth, and so did we; steeply sloping and edged by woodland, it is a wonderful, challenging context with a brief to create a family home sympathetic to the setting whilst embodying the excitement of a woodland hideaway.Save this picture!© Jill Tate PhotographyThe building adapts to the sites contours, with arrival separated from private south facing kitchen-terrace, with the garden to the north exploiting the only flat section of the site and offering further privacy and connection to natural context.Save this picture!© Jill Tate PhotographySave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Jill Tate PhotographyThere is an intentionally rich palette of materials; like a Thomas Bewick woodcut or the woodland texture around it, the building is made of different grains and surfaces; natural but under precise control with slate shingle cladding to the lower sections and untreated timber above.Save this picture!© Jill Tate PhotographySave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Jill Tate PhotographyThe cruciform arrangement divides the site into areas of varying privacy and the material treatments give the appearance of a series of single-storey volumes, reducing the impact on the site whilst creating a playful relationship; slate and brick belong to the earth while the timber elements are of the woods and sky, like a treehouse floating above.Save this picture!SketchThe site had remained undeveloped for several years due to the difficult ground conditions and the fact that services, including the water main for the nearby town, ran straight through the site. This required extensive works to relocate these services on the relatively narrow site, and the original design evolved to accommodate this. An extensively piled foundation solution was therefore required and this restricted the budget further.Save this picture!© Jill Tate PhotographyThe Dell project has it all; fraught with significant problems, the client, design team, contractor and architect worked together to create a building of the highest quality. Settling harmoniously into its site, the project develops new detailing and ways of using materials with traditional skills. The planning appears effortless but is perfectly honed to the site and the way the family use the home. It is a project with which all those involved are incredibly proud.Save this picture!© Jill Tate PhotographyProject gallerySee allShow lessHow to use a Scrum Board to Maximize Personal and Team ProductivityArticles8 Excellent Examples of What Innovative 21st Century Schools Should Look LikeArticles Sharelast_img

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments