House in Rüti / AFGH


first_imgSave this picture!© Valentin Jeck+ 27 Share Projects ArchDaily Switzerland “COPY” CopyHouses•Rüti, Switzerland Houses 2011 Photographs:  Valentin Jeck Text description provided by the architects. The house for a family with two children is situated on a former hillside vineyard that had remained undeveloped. On the northern slope of the hill adjoining a non-developable zone, the house is surrounded by large old trees. In order to be able to even use the site it was necessary to terrace the immediate surroundings, and the house was developed along the lines of the formed topography. Save this picture!© Valentin JeckRecommended ProductsRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectIn the process, the four terraces themselves function as exterior spaces, each corresponding to a specific interior space. The unusual topography is also mirrored in the construction of the building. The connection to the terrain is a stepped, largely subterranean basement storey made of internally insulated exposed concrete, above which is a prefabricated wooden construction with a ventilated Eternit façade. The large-format plates are a prototype with a textile-like embossing, producing a raw and haptic appearance. Save this picture!ElevationInside, a stairway core constitutes the centre of a spatial sequence that unfolds over three storeys. At the entrance level are the childrenʼs rooms, with the cellar rooms at the back. The floor above is set back, creating differentiated spatial heights for the different areas of the house. The doorways on the intermediate level with the living rooms and the parentʼs bedroom allow a free circular movement. Save this picture!PlanDue to building regulations, the roof above the living room slopes parallel with the terrain, and runs directly over into the flat roof of the studio and the guest room in the upper story. A roof light running the entire width of the building creates a studio-like character at the top, simultaneously lighting the high living room.Save this picture!© Valentin JeckProject gallerySee allShow lessTaliesin – A Guided 360 Virtual TourArticlesUFO ArchitectureArticles Share Architects: AFGH Year Completion year of this architecture project center_img Photographs CopyAbout this officeAFGHOfficeFollowProductsGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesRütiSwitzerlandPublished on October 13, 2011Cite: “House in Rüti / AFGH” 13 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HousePartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsBedroom furnitureFlexformMirror – EgonWaterproofing/SealantsEffisusPre-Fab System – Ecofacade Pre-fab TrueSealConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXRoller Shades – Arion Large SizedWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberTiles / Mosaic / GresiteTerrealSunscreen – Terracotta BaguettesWoodHESS TIMBERTimber – GLT BauBucheLightingLumenpulseLED Projector Lumenbeam GrandeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House in Rüti / AFGH House in Rüti / AFGHSave this projectSaveHouse in Rüti / AFGH ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/175313/single-family-house-afgh Clipboard Year:  “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/175313/single-family-house-afgh Clipboardlast_img

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments